Barion Pixel

Gyűrűs kalendárium

A gyűrűs kalendárium nagyon elterjedt eszköz az időtervezésben, de mégis még sokaknak megfoghatatlan dolog.

Mára már a gyűrűs kalendárium bárki számára hasznos lehet, nem kell hozzá menő iroda, kiskosztüm, és nagyon rohanós, elfoglalt ’superbizniszvumen’ életmód.

De mire használhatjuk a gyűrűs kalendáriumot a saját életünkben?

Hát igazából bármire, amit szeretnénk írásban vezetni. Mindez csak attól függ, hogy Te magad mit szeretnél leírni, felvezetni valahová. Lehet belőle heti, napi kalendárium a teendőknek, lehet hálanapló, lehet tervező pl: esküvőszervezésre, receptkönyv, egyszerű jegyzetfüzet vagy ezek mind együttvéve.

Az lesz, amivé alakítod, ez benne a fantasztikus.

A gyűrűs kalendárium igazából mint termék maga egy borítóból áll, ami készülhet bőrből, műbőrből, textilből is. Belül gyűrűk találhatók, amikre a belső lapokat fűzzük.

Számos gyártó van már a piacon, akitől vásárolhatunk. Az Filofaxnak nevezett termékeket a Filofax mint cég gyártja, és mint saját márkát értékesíti. A többi gyártó gyűrűs kalendáriumként hirdeti.

Az eredeti márkán belül is kaphatóak a hagyományos filofax mellett más formák is pl: clipbook.

A méretet, színvilágot tekintve is rendkívül nagy a választék, szinte nincs olyan, aki ne találná meg a számára legmegfelelőbbet.

Sok sok előny:

Az előző bejegyzésben már kitértem arra, hogy mi a kötetlen és a dátumozott, kötött tervező füzetek előnyei és hátrányai. Igazából a gyűrűs kalendárium és a hozzá hasonló termékek arra jók, hogy mindkettő hátrányait ki tudják küszöbölni, ezáltal kialakíthatunk benne egy olyan rendszert, ami aztán tényleg minden szempontból nekünk a legmegfelelőbb:

Egy ilyen kalendárium használata is akkor a legjobb, ha végig gondoljuk először, hogy mit szeretnénk vezetni benne, pontosan mi az, amire szükség van az életünkben, hogy nyomon tudjuk követni. Mik a fő területei az életünknek jelenleg, ahol hasznos írásban tervezni.

Ha nem szeretünk, vagy épp nincs időnk magunk megrajzolni, megszerkeszteni a tervezőnket, de nem szeretnénk egy kötött füzetet megvásárolni, amit nem tudunk személyre szabni, a legjobb megoldás egy gyűrűs mappa. Tehetünk bele heti/napi bontású naptárat, ami már készen van, belefűzzük, de teljesen szabadon alakítható. Kiszedhetünk felesleges lapokat, nyomtathatunk/rajzolhatunk bele plusz oldalakat, amik nekünk szükségesek. Dekorálhatjuk matricákkal, saját rajzokkal. Ettől olyan szuper ez a fajta tervezési eszköz, mert nem kell megalkudni a gyártók, tervezők által kitalált tematikával, de nem is szükséges, hogy minden részletét magunk készítsük el.

5 + 1 legfontosabb előny:

  1. személyre szabható, saját rendszert alakíthatunk ki benn
  2. nem kell a gyártók által megszerkesztett naptárak tematikáját használni
  3. tehetünk bele annyi plusz oldalt, amennyit csak elbír
  4. kihagyhatjuk a felesleges oldalakat (pl a napi tervezőt, ha Te egyben szereted látni a hetet, akkor elegendő a heti tervező rész)
  5. nagyon sokféle színű, méretű, anyagú kalendárium létezik a piacon, mindenki megtalálja a számára legideálisabbat

+ 1 Nem csak időtervezésre használhatjuk, lehet belőle esküvőtervező, receptkönyv, szimpla jegyzetfüzet, BUJO, hálanapló stb….

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .